Zaměstnání pro účastnice projektu

12.05.2015 09:46

Třináct účastnic projektu je zaměstnáno! Pro maximální počet účastnic se nám podařilo od května do října zajistit dotovaná pracovní místa na pozicích administrativních pracovnic, obchodních asistentek a chův pro děti do zahájení povinné školní docházky, a to především v menších firmách z Ostravy a okolí.  O tom, které z žen získají zaměstnání, rozhodovaly především zástupci firem, u kterých byla pracovní místa vytvořena. Naše účastnice absolvovaly osobní pohovory a mohly tedy samy svou sebeprezentací, komunikačními dovednosti, odbornými znalostmi ovlivnit, zda si firma vybere právě je nebo dá přednost jiné účastnici.

Nyní již záleží na samotných ženách, jak této nové pracovní příležitosti využijí, a zda se zaměstnavatelům osvědčí natolik, že jim, pokud tomu situace firmy dopřeje, umožní na dané pozici pokračovat i po skončení dotace. Přejeme všem účastnicím hodně pracovních úspěchů a optimismu!

Ženy, které dotovaná pracovní místa nezískaly, nyní ve spolupráci s individuálním mentorem podporujeme a řešíme jejich další pracovní nebo i podnikatelské možnosti.